Latvijas tirdzniecības paritāte ar Ķīnu ?!

Es nebeidzu ekonomikas fakultāti, bet zinu no agras jaunības ka preču tirdzniecības jomā valstīj jābūt paritātē ar citām valstīm. Gandrīz viss rupnieciskais ko es redzu apkārt ir "made in China". Tiem jābūt miljardu ASV dollaru vertībā gadu laikā. Ko Ķina saņēm no mums uz miljardiem pretī ?!

neko (2018-05-19 06:36)      studentka: tev ir ļoti novecojusi informācija. Rūpnieciskajos rajonos, rūpniecībā strādājošo ienākumi ir ~ 1000 -1400 USD un tas ir vairāk kā vairumam Austrumeiropas iedzīvotāju. Savukārt tiem, kas strādā augsti tehnoloģiskā ražošanā, piemēram tos pašu Apple iPhone un tamlīdzīgu tehniku ražojošo _strādnieku_ ienākumi variē no ~ 1500- 4000 USD.
500--600 USD pelna tikai lauksaimniecībā strādājošie.

Kad šī gada sākumā sanāca piedalīties plānošanā uzsākot jaunu ražošanu Šenzenā rēķinājām 2500 USD uz strādnieku (nu reāli strādnieks no tā gan dabū tikai ~1850).

paveca info par 2016 gadu: https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2017/08/16/china-wage-levels-equal-to-or-surpass-parts-of-eur
ope/

studentka (2018-05-19 08:13)      Pēdējos gados iespējams izmaiņas ir, bet lauksaimniecībā, kur atsevišķos reģionos cilvēki vēl 2015 gadā mēnešiem strādāja nesaņemot samaksu, neticu, ka tik strauji nu tā alga pieauga. Pie tam viņiem bija(vēl manuprāt ir) stingra pieraksta sistēma, kad cilvēkiem no nabadzīgajām provincēm nebija iespēja pat pārcelties uz pātikušākiem reģioniem

av2 (2018-05-19 08:29)      baigi ceru, ka Kkiinaa algas driiz buus taadas passas, kaa videeji rietumpasaulee. Neebuus tad rupniicas jaapeerceell uz Kkinu vairs, izliidzinaasies viss tas bardaks.

neko (2018-05-19 08:36)      studentka: nu ko tur ticēt vai neticēt; aizbrauc apskaties pati:) Man ikdienas darbā ar to visu regulāri jāsaskaras.

"bet lauksaimniecībā"... bet tēma jau nav par lauksaimniecību. Lauksaimniecībā vēl jo projām pelna ļoti maz.

"Pie tam viņiem bija(vēl manuprāt ir) stingra pieraksta sistēma" arī tas tā ir, salīdzinoši nabadzīgo agrāro provinču iedzīvotājiem nav atļaut pārcelties uz industriālajām, bet arī tas nemana faktu ka rūpniecībā strādājošais vidēji saņem vairāk kā līdzīgs strādnieks nu jau _jebkurā_ Austrumeiropas valstī.
Tēma tomēr nav par to par cik viņi tur Ķīnā brīvi var dzīvot un izvēlēties ko darīt, bet vienkārši oponēju apgalvojam ka ķīnas rūpniecības panākumi balstās lētā darba spēkā.
Starp citu 20 gs vidū tieši to pašu mēģināja apgalvot par Japānu. 21 gs Japāna jau iegāja kā viena no dārgākajām valstīm pasaulē kur vidējā alga ir krietni lielāka kā Eeiropā. Bet tas viņiem galīgi netraucē sekmīgi konkurēt pat izkonkurēt Eiropas uzņēmumus.

av2 (2018-05-19 10:01)      Pa lielam vinniem algas tomeer bija mazaakas, un krietni mazaakas , kaadu laiku atpakll. Ssobriib jau paaraak daudz ruupniicu ir paarceltas uz Kkinu, lai taas celtu taa uzreiz atpkall. Pluss, jaa, tam piekriitu, kkiinieessi ir ccakli. Bija laiks, kad Kkinnaa katru nedelu atklaaja vienu termoelektrostaciju, taads bija augossais pieprasiijums peec elektroenerggijas.
Un , jaa, es daudzus gadus nostraadaju firma, kur lielaaka dalla bija no Honkongas, taa kaa ir pieredze ar vinniem.

Edgars37 (2018-05-19 11:29)      2018-05-18 20:57

Prikinul seit - https://www.avoti.lv/mebeles/, ne varda par IKEA, bet gan par - Lielāko daļu mūsu ražoto mēbeļu cilvēki Eiropā un citos kontinentos iepazīst pasaulē pazīstamākā mēbeļu tirgotāja veikalu tīklā. Šī zīmola cienītājus vieno mīlestība pret mūsdienīgu dizainu, augstu kvalitāti, ekoloģiskiem materiāliem, praktisku lietojamību, kā arī pievilcīgu cenu.
A vnk valoda tas nozime, ja netiek minets brends/zimols, tad tas ir tukss gaiss, jo savadak var sakties nopietni tiesu darbi;). Pedeja iespeja tev - atrodi IKEA piedavajuma preci ar country origin - Latvia;).

2018-05-18 21:17

...neiegrimstot detalas, ir latviesu statistika un, skiet, ari latviesu ekonomisti;D, tape laikam ari esam, kur esam;D.

00:03

...a kurs pirmais pateica, ka Karalis ir kails;)? Tiesi ta - berns;). Un tape navajag uzreiz ta augstpratigi uz Jurija tekstiem skaudit;D.

Spicis (2018-05-19 11:36)      Miljardi ir torgašu cenas sasummējot, ne iepērkot Ķīnā, bet naudiņa vēl no ES.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu