Parādnieks un bezspēcība

Ģimenes draugs izmisis raudāja un lūdza aizņemties naudu uz 1 mēn ( 10% mēnesī ja neatdos mēneša laikā) Kā gan cilvēkam nepalīdzēsi, protams labā sirds mani iegāza...
Pagāja pusgads un pēc kārtējā zvana tik saka , pagaidām nevaru, līdzko būs naudiņa atdošu.
Nu jau pagājuši 3 gadi. Cilvēks neceļ tel. , vai paceļ pasaka ka tūlīt pārzvanīs ( protams ka neatzvana).
Noķēru uz ielas - apsolījā skatru mēnesi kontā pa 10 ls ieskaitīt līdz summu atdos. Protams ka nekādu rezultātu. 3 x rakstīju ierakstītu vēstuli uz ko saņēmu atbildi - pagaidām nav , līdzko būs atdošu Tev pirmajai.
Pagāšgad beigās piesaistīju paradu piedzinēju,( jo man uz rokas ir viņa rakstīts dokuments par aizņēmumu) Arī parādpiedzinēji esot bezspēcīgi. Sniegt tiesā? cik esmu dzirdējusi, šis visus īpašumus pārrakstījis ( nezinu kam sievai vai vēl kam).
Secinājums - tomēr baigie riebekļi dzīvo starp mums.
Kāpēc gan man jāfinansē tāds vecis? jejjbogu gribās šim pa purnu iekrāmēt.
Smieklīgi - viņa sieva saka: "Nu kas tev žēl? nabagāka jau nepaliksi, a mums abiem ar vīru darba nav..."

kwinta2 (2014-01-09 23:13)      Silti iesaku aizvest uz mežu,piesiet pie koka un atstāt līdz brīdim kad atdos ar visiem 10%.Un nosūti šo OHO lapu.

ramazoti (2014-01-09 23:17)      :.(Tādi ir tie plukatas. Divas jaunas ģimenes esmu ielaidis dzīvot savā tukšajā lauku dzīvoklītī- nokurināja malku, elektrību, un sablusoja, nevis sableķoja- patreiz pieredze ar plukatām- cūkas- 100% :.(

Espacs (2014-01-09 23:33)      Aizdevi naudu, aizmirsti par to. Ja atdos- būsi patīkami pārsteigta, ja neatdos- varēsi nekreņķēties un gulēt mierīgi. Tā diemžēl ir.

HRDS (2014-01-09 23:34)      Mezsh tas ir vecmodiigi un nevajadziigi... :) Vinju vajag paarsteigt maajas.. kur Tas Caaliits juutas droshi... :D un negaida cieminjus ar Trubu... :D

dzzekiss (2014-01-09 23:44)      ramazoti-padomā,kas ir īrnieks iekš LV.Vai nu pāķis,kuram ūdens akā ,VC 100m no majas un tualetes papīra vietā dadža lapa,vai kāds "biezais",kurš kredītā paņēmis dzīvokli jaunajā prodžektā un tagad bankas izmests uz ielas,jo nebija ne jausmas,ka kredītus jāatdod ar %.Šie ļautiņi domā,ka viņiem Tavu dzīvokli jādod bezmaksas lietošanā,vai pat Tev jāpiemaksā,ka viņš to aisdirš.

aipelecis (2014-01-10 00:01)      tiu ko Tu tur di...vai nav vienalga vai treknie bija tad vai tagad.Tēma ir par naudu. Ja esi paņēmis tad atdod. Desmit gadus atpakaļ Tu būtu apd....,kad tev ienāktu trīs muskuļoti tēviņi jeb maigāk čaļi tavā guļamistabā un ļoti piekl´jīgi palūgt rīt atdot parādu. Man liekas ka Tavi palagi ļoti slikti ostu un tulīt būtu jāmaina.Tas ir labākajā gadījumā, ja Tu apsolītu rīt atdot.Pat policija nepalīdzētu.

bziks (2014-01-10 00:03)      Vajadzeja uz 100% soda naudu aizdot. Rubļus nedabūtu tā pat, bet za to kāda summa uzkrātos. Vienīgais ko var teikt, pati vainīga, ka šamo nesūtīji uz banku. Var startēt tiesā, bet tas maksās vēl vairak naudas.

Forsha_Rupucene (2014-01-10 02:28)      ar dusmām kaitē tik pati sev, viņam po... sievai arī tāpat. Cilvēki runā, ka tad, kad aizdod, ja vispār to dari, dari ar tādu domu, ka to naudu atpakaļ nedabūsi... neaizdod pārāk lielas summas utt... zinu arī gadījumu, kad divi ļoti labi draugi naudas aizdošanas un neatdošanas dēļ kļuva par neko, tā ka labāk jau labiem draugiem neaizdot, a pārējie - lai aizņemas bankās vai kur citur, nav jābūt nekādam sponsoram.
Nu jā, tiesā var snieg, tik "jauzcepj" prasības pieteikums, jāpieliek klāt sūtītie brīdinājumi, šamā atbilde (ir rakstveidā?) + jānomaksā valsts nodeva atkarībā no prasības summas, sk.CPL 34.pantu:
http://likumi.lv/doc.php?id=50500
A... un jā, pieskaiti arī klāt tos pročus par visiem šiem gadiem, tik skaties, lai tie nav pārmērīgi lieli :) Pirms tam ieteiktu vēlriez nosūtīt ierakstītu vēlst, norādot konkrētu summu (kopā ar pročiem) + ja neatmaksās, piem., mēneša laikā, sniegsi prasību tiesā.
Kad Tev būs spriedums uz rokas, tad iesniegsi zv.tiesu izpildītājam, tad jau ātrāk vai vēlāk no šamā piedzīs - ja piedzīs, tad arī atmaksās Tev valsts nodevu + arī šamam būs jāmaksā sprieduma izpildes izdevumi (zv.tiesu izpildītāja atlīdzība, kas ir diezgan paliela, u.c.).
Vēl moš pamēģini ar šamo noslēgt atmaksas graifku...

Lucy (2014-01-10 08:27)      Neaizņemos un neaizdodu,ja nu ekstra gadijumā,ka kopā kur un cilvēkam pietrūkst pāris lati,vairāk par 10-20 ls es neaizdotu nevienam,pat radiniekiem ne.VNK pasaku man nav.
Uz vienu mēnesi tas cilvēks varēja arī to ātro kredītu aizņemties,bet izklausās viņš tā bija iecerējis tevi izvilkt caur lūku.Es viņu aiz olām paņemtu,ja ne pati,nolīgtu kādu kompetentu gorilu,lai manā vietā kāds to izdara.

MaryClaire (2014-01-10 09:07)      arī tāpat kā Lūce - neaizņemos un neaizdodu. vispar, aizņemos, bet bankā. un godīgi maksāju procentus.
kaut gan tagad jau noguldu, vairs nav vajadzības aizņemties :)

ja kādreiz zinu, ka cilvēkam ļoti vajag un nav, tad vienkārši ņemu un uzdāvinu. tik, cik tajā brīdī varu uzdāvināt. tiesa, ne ilgstoši. katrs tomēr ir pats savas naudas kalējs

slieks (2014-01-10 09:41)      Aizdodot vienmēr jārēķinās ar to, ka var neatdot. Tāpēc nedrīkstētu aizdot tik daudz, lai pašai no tā rastos finansiālas problēmas. Es arī esmu ´´ziedojusi labdarībai´´ un sen jau to aizmirsusi. Tikai žēl, ka cilvēks vispār izgaisis. Laikam jau viņam ar aizņēmumu ir lielākas problēmas nekā man ar aizdevumu, a varbūt pofig, kas to lai zin... Nu ko? Neko.

av2 (2014-01-10 09:55)      aiznnemties var vieniigi, un tikai vieniigi bankaa. Aizdot kaadam....tas ir 500% ka skraidiisi pakall, lai atdotu ko vispaar. Es uzskatu, ka ja draugam ir baigi suudiigs staavolis, paskatos cik varu vienkaarssi iedot vinnam. Labak iedot 100, nekaa aizdot 200 ! Diemzzeel taada pieredze :(
Kaa atdabuut paraadu? Nekaa :( vari jau kalusiit padomus ar tiesaam, reketieriem, uz pati rokas izvicinaat, bet....neviena nauda uz pasaules nav veerta sabojaatiem nerviem sev ! Nu labi, par limonu jau vareetu pakarot arii :) bet ja nopietni, esmu nosplaalvies savaa pagaatnee uz daudz, daudz lielaakam summamm. Un uzmini nu, nekas man nenotika . Viens paraadneiks gan jau ir zem zemes.......Karokkee, aizmirsti , uztaisi sev balluku - aizmirssanas balluku utt, aizlaid atpuusties kur , iedejas tak ir, vai nee? :)

Keitta (2014-01-10 15:05)      Es aizdevu brālim naudu uz vienu nedēļu, ir pagājuši 2 gadi un nedēļa vēl nav beigusies .

VecmeitaARrunci (2014-01-11 00:20)      Filmaa Bronksas staasti bija taada epizode,ka puika iet suudzeeties pie mafiozi par neatdotajiem 5 dolaariem.Jautaajums-vai tu vinu veel gribi redzeet?puika atbild-nee.Nu tad uzskati,ka esi samaksaajis 5 dolaarus,lai vinu savaa dziivee vairs neredzeetu.Kolosaala epizode.
vienmeer aizdod tik,cik nebaidies zaudeet.Taa arii visa filosofija.
Ja tev ir paraadraksts,to var iesniegt tiesu izpildiitaajam..taa laikam sauca....tad taa aste tai presonai vilksies pakal muuziibu un piecas dienas,Tev tik ik pa briidim tam kantorim jaatgaadina.

gaisma22 (2014-01-11 09:15)      nauda nepazūd, nauda maina īpašnieku. es arī esmu noziedojusi labdarībai. no ko darīt, tiem ģimenē trīs mazi bērni un iet jau diezgan grūti. tas nozīmē tikai to, ka man šī nauda bija lieka, bet viņiem tai brīdī noderēja vairāk.
Man jau nekas, atceros to tikai kā faktu,bet kur šis skries,kad atkal vajadzēs "aizņemties"?

vellamaate (2014-01-11 11:17)      Ja gribi tikt vaļā no sev netīkama drauga....aizdod naudiņu:)

borzomi (2014-09-18 22:52)      Iegādā skarbu veci.Vīriem vīru saruna.

EscadaEscada (2014-11-13 13:20)      Par to aizdošanu jau saka, ka to, ko aizdod, to negaidi atpakaļ, un,ja nu atdod, tad uztver to, kā baigo veiksmi :) tāpēc es nekad neaizdodu, jo tik ļoti "liekas" naudas man nekad nav bijis, un varu godīgi pateikt prasītājam, ka man Liekas naudas nav.
Vīrs 1x atguva naudu, sāktams draudēt, ka uzsūtīs piedzinējus, kas savāks ne tikai aizņēmēja, bet arī aizņēmēja radu īpašumus...uzreiz naudiņa atradās, a tā pus gadu diedelējām pa simtiņam mēnesī, bij sajūta, ka paši lūdzam, nevis atprasam savu.
Otrreiz, jaunībā,bij spiedīga vajadzība un bezkaunīgs aizņēmējs, aizsūtīja kaimiņu, tikko no cietuma izlaistu skapu, kas esot piedraudējis meitai kājas salauzt...arī pēkšņi, pa n gadiem, naudiņa atradās.
Bet, gadiem to naudu dzenājot, vērtība jau krītās+pačakarēti nervi...

EscadaEscada (2014-11-13 13:25)      Man viens draugs, kam nauda labi turās, un bieži prasa aizdot...vienmēr saka "davai, labāk, paņem sms/bigbank kredītu, samaksā drusku pročos, bet mēs paliekam draugi , jo mūsu draudzība vērtīgāka par procentu summu";)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu