Jaunumi bankas cenrādī.

Tikko izlasīju par izmaiņām SEB bankas izcenojumiem no 2020 janvāra. Esmu nopietnās pārdomās par bankas maiņu, jo banka pieņēmusi vairākus klientam nedraudzīgus lēmumus. Piemēram: "Par skaidras naudas izņemšanu bankomātā ar kredītkarti turpmāk no 2020.g. tiks piemērota komisijas maksa 2% apmērā (min. 4.00 EUR)" Kāpēc es tikšu aplikta ar papildus nodokļiem lai tiktu pie savas algas, ja pie mums Latvijā pat jebkurā tirdziņā ir iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā. Rajona privātbodītē, karti par maziem pirkumiem nemaz negrib pieņemt, der tikai skaidra nauda. Ceļojumiem arī nauda vajadzīga līdz skaidra. Manikīri nezinu nevienu kur iespējams ar karti par pakalpojumu samaksāt.
Lūdzu padomu-ar kuru banku sadarbojieties? Vai skaidras naudas izņemšana Jums arī tiek aplikta ar nodokli?

nazis    2 Sanija. Ir dažādi līgumi, un dažādas norēķinu kartes (MasterCard, Visa). Vienā variantā tas ir bez maksas, bet jāmaksā konta apkalpošana, otrā variantā ir jāmaksā par katru pārskaitījumu un naudas izņemšanu komisija, taču nav konta apkalpošanas maksas. Vēl ir atlaides un īpaši nosacījumi dažādām sociālajām grupām. Maksā tik un tā visi, un kamēr Eiropas centrālā banka dos naudu tik pat kā par velti, mūsu nauda bankām nebūs vajadzīga, un mēs maksāsim par tās glabāšanu (vai neglabāšanu).

Liepa53  1   10. 14. Patiešām, kur problēma. Nebrauc ar mašīnu, ej ar kājām , nezvani, bet sūti vēstuli. Liec naudu zeķē. Cik vienkārši. 😁.

tracums82    2 Autors javno jauc DEBETKARTI ar KREDĪTKARTI. Panikas clāju uz kuģa vnk grūda pāri bortam zivīm par barību.
Ir nezināšana un ir tumsonība.

fargo    2 es ceru, ka tiešām nav runa par debetkarti, citadi tas ir pilnīgs vakars un man tāds pakalpojums nav vajadzīgs.

RRAGANA    2 Njā.. izrādās man epasts no SEBa ar būtiskākajām izmaiņām:
•Tiek ieviesta konta apkalpošanas ikmēneša maksa 0,70 EUR. Šī maksa netiek piemērota SEB bankas Klienta komplektu lietotājiem (ieskaitot komplektos iekļautos dalībniekus), kā arī jauniešiem līdz 18 gadu vecumam.
•Karšu saņemšana bankas filiālē turpmāk maksās 5 EUR, savukārt pa pastu – 1.2 EUR. Jaunieši līdz 18 gadu vecumam gan filiālēs, gan pa pastu kartes varēs saņemt par 1.2 EUR.
•Skaidras naudas iemaksas limits bankomātos turpmāk būs 7000 EUR mēnesī.

Man ir pliks konts tur. Bez kartes. Vienreizējam ikmēneša darījumam. Būs laikam jāslēdz konts..🙄
Nez, ko banka panāks, ja čupiņa tādu kā es pārcelsies prom, nedabūs pat savus 0,36 par vienu darījumu. Piedevām, citas nankas nez maksas piesūta kartes uz mājām..
Nja..

janisb    1 Nefig ņemt no kredītkartes, ņem no debetkartes, tad kalendārajā mēnesī 600..700EUR (kā nu kurā bankā) var ņemt bez maksas. Laikam jau tā mēģina ierobežot skaidras naudas apriti, bet sanāk otrādi, tagad, pat ja nevajag, bezmaksas limitu liela daļa izkasa no konta, un pārvieto uz seifu mājās...

Peleks      Ragana, satversmē arī ir teikts, ka piķi drīkst izmantot kā gribi, nu tip skaidrā vai elektroniskā veidā, un to mainīt bez referenduma nemaz i nedrīkst

Tinte    1 Darba likuma 70.pants. Darba samaksas izmaksas veids

Darba samaksa aprēķināma un izmaksājama skaidrā naudā. Darba devējam ir tiesības izmaksāt darba samaksu bezskaidrā naudā ar pārskaitījumu tikai tad, ja darbinieks un darba devējs par to ir noteikti vienojušies.

Raksti iesniegumu darba devējam, saņem algu skaidrā naudā, un nebūs pat 600 eiro izņemšanas limita.

Vajag zināt savas tiesības.

DanaL      Nav ko sacelt vētru ūdensglāzē. Joens atrodas pareizo atslēgas vārdu - "kredītkarte".
Ir milzīga atšķirībā starp kredītkarti un debetkarti un to funkcijām. Kredītkartēm VIENMĒR ir bijusi ievērojama komisija par naudas izņemšanu bankomātā.
Kāpēc? Pārāk garš stāsts.

piekraste      Uztaisi Revolut karti. Varēsi ņemt ārā bez maksas.

AivarsN  1   Gan jau nevajadzēs vairs ilgi gaidīt,kad nauda eksistēs tikai elektroniskā formātā,bet kartes un personas dati būs glīti implantēti mazā čipā starp īkšķi un rādītājpirkstu. Nevarēs neko pazaudēt,ja vien hakeri neuzlauzīs,vai sistēma par kādiem grēkiem kontu nebloķēs. Tirgus plačus likvidēs,bet savstarpēji norēķini par sīkiem pakalpojumiem būs kārtojami tikai baudā. Nabaga pensionāri!

Uldis      Laikam no SEB jātinas projām. Kura banka varētu būt alternatīvs risinājums?

Pilskungs      Visi te visu ir pārpratuši. Tik vārdus tērē.
Izlasiet kārtīgi dokumentu :
seb.lv/cenradis2020 ,un viss būs skaidrs. Pamata komplekta lietotājiem (ar debetkarti)
nosacījumi pat uzlabojušies. Un tieši pensionāriem !

Agrish      piekraste ,par Revolut gan tu samelojies :) Ja nemaldos, standarta kartei , kura ir par brīvu , var 200 eiro izņemt mēnesī bez maksas, pēctam neliels procents. 2019-12-06

LaVerna      @ AivarsN (11:09) "Ne mums savas bankas,ne..."

Ei nu ei! Vai tad Latvijas Banka vairs neeksistē vai atrodas kādas citas valsts īpašumā? :P
Un vrb ir vērts mazāk skatīties fantastikas filmas ;) - es pat nekomentēšu to čipošanu, pietiek jau ar tādu fantāziju kā skaidras naudas 100% izskaušanu visā pasaulē :D - Tas nozīmētu, ka pilnīgi visi mazie tirgotāji (tirdziņi, bodītes, privātie, mikro utt) vnk pārstāvētu eksistēt, tāpat kā jebkuram no mums tiktu liegts piepelnīties paralēli saviem pamatdarbiem (neizdevīgi dēļ iekārtu iegādes, instalācijas, uzraudzības utt.utt.).
Nu bikiņ ar savu galvu padomāt, atvērt logu, paskatīties laukā - realitātē, ieelpot dziļi gaisu, un tad kko virtuālajā vidē rakstīt, mmm? ;)


Raganas citētajā praislistē visas jaunās cenas SEBam sanāk zemākas nekā patreizējās Swedbankas debetkartēm [aš vai jāsāk arī domāt par bankas nomaiņu :D] :/

Starp citu, Sweds piedāvā katru mēnesi palielināt tos minimumus, gan skaidrās n. izņemšanai, gan vnk pārskaitījumu-maksājumu veikšanai. Tiešām citās bankās nav tādas iespējas?

Kas tā tāda vēl par Citadeles fīču ar to e-talonu? - karte vienlaikus ir e-talons vai kā?
2019-12-06

Drole      Radaas paarlieciiba, ka teemas autors aiz gara laika satraucas par KREDIITkarshu lietotaaju probleemaam, kas uz vinju, visticamaak, neattiecas. 2019-12-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu