Par uzturlīdzekļiem bērniem

Ja bijušais vīrs aiziet no ģimenes, atstājot sievietei visu mantu, jo nejūtas mīlēts un laimīgs, vai tādā gadījumā sievietei ir morālas tiesības pieprasīt uzturlīdzekļus bērniem, kad attiecībām jau sastapts cits? Indijā, savukārt, esot tāds likums - ja sieviete aiziet pie cita, tad viņai nav tiesību prasīt uzturlīdzekļus bērniem no bijušā.

Paula6  2 3 Latvijas un Indijas cilvēku dzīvesveids, tradīcijas u.tt. ir pārāk atšķirīgas lai tās salīdzinātu. Bet jautājums ir izvirzīts šeit pārējiem, jo pašai autorei ir radušās šaubas par savu prasību. Ja ar vārdiem "atstājot visu mantu sievai un bērniem" ir domāta māja vai dzīvoklis ar visu dzīvei nepieciešamo un viņai ir jau cits dzīvesdraugs, tad nu gan var vienoties ar bijušo(nav zināms vai ir oficiāli šķirta laulība), bet ja laulība šķirta tiesā, tad tur jau ir vienošanās par uzturlīdzekļiem bērniem. Ja nē, tad saprātīgi būtu tikai vienoties par bērniem nepieciešamo līdzekļu iedalījumu, nevis sievai, kā tas bieži notiek...bet vai bērni tiekas ar savu tēvu? Arī tēvam ir vajadzīgi līdzekļi savai turpmākai dzīvei...

Mela  1 2 “Arī tēvam ir vajadzīgi līdzekļi savai turpmākai dzīvei...”
paula, kas tieši ar šo ir domāts? Vispār kaut kā nespēju domu uztvert

Chris1986  2 2 Es domāju, ka, ja vīrieši būtu prātīgi, tad viņi vispār neprecētos un jaunībā bērnus neradītu, jo ir gandrīz nenovēršama varbūtība, ka viņus bēnu mātes uzmetīs un ka viņi par to maksās visu mūžu - skarbi, bet tāda ir realitāte

rokons    3 Drošības pēc vislabāk bērnus vispār neradīt un ar sievetēm neielaisties. Tad nebūs kas uzmet un visu mūžu nebūs lieki izdevumi.
Varēs lieliski iekrāt grandiozām bērēm, bez pavadītājiem, jo tuvinieku nebūs tak.
Viss pašam!! :D

Chris1986  2   rokons, nu, bet, ja tie tuvinieki ir tādi par naudu nopērkami, tad nafig viņus vispār vajag

VecmeitaARrunci    2 Un kaa tu domaa,vai taa sieva beernus ar kreesliem auto riteniem baros???vai arii vinai buutu visa manta leeni jaaizpaardod,lai beernus pabarotu???ja tas taa baigi kremt,tad vajadzeeja mantu uz puseem daliit,nevis jaamoralizee un jaagauzas.

Paula6    3 Mela...nepaspēju pabeigt rakstīt, jo bija steidzami jāpamet nets.
Man ir daži paziņas, kuri ir šķīruši laulību un bijuši labi nodrošināti. Vīrieši, lai nebūtu lielu pārmetumu, atstāja, viens māju, cits dzīvokli ar mašīnu, ar visām iekārtām un vienojās ar bijušajām par naudas summām bērnu izglītībai, uzturam, pulciņiem u.tt. Juridiski noformētas un ar abu pušu parakstiem. Pēc kāda laika, kad sievām neizdevās atkal apprecēties, sāka pieprasīt no bērnu tēviem papildus līdzekļus. Jāsaka, ka bij. sievas dzīvoja bez bēdām un, kad tēvi sāka pieprasīt atskaites par iztērēto naudu, tad bija uguns pakulās. Bet vīrieši izveidoja jaunas ģimenes, kur arī bija bērni un tie bija arī jānodrošina. Tad, kā jau šeit kāds rakstīja un tā tas dzīvē arī ir, bij. sievām arī ir jāpieliek sava daļa..pie laulības iziršanas vainīgas bija abas puses. Nedrīkst tikai vīrieti pataisīt par grēkāzi...

rokons      Tuvinieki ir tie, ko esi sev pietuvinājis. Tam ar naudu nav sakara.
Ja bērns tēvu piecieš tikai naudas dēl, tad tas nav tuvinieks, un nav arī pietuvināts

El_Fa    1 ja bērns(i) paliek sievietes ikdienas apgādībā, tad ir tiesības pieprasīt uzturlīdzekļus. Ar morāli te nav nekāda sakara

amelija      Morālās tiesības - tās ir subjektīvas tiesības, kuras izriet tikai un vienīgi no tās sievietes. Klau, nu nu.. a ko tad šī? Pieprasīja ar vai nē?

burleska      Likums ir tajā pusē, ka par bērniem tomēr jārūpējas bērnu tēvam, nevis sievietes partnerim. Situācijas dažādas- varbūt jaunajam partnerim arī ir bērni iepriekšējā ģimenē, par kuriem rūpēties, un par attiecīgā vīrieša bērniem nemaz nav iespēju parūpēties. Protams, sieviete var pažēlot nelaimīgo aizgājēju un nepieprasīt no viņa alimentus, respektējot to, ka viņš ir atstājis viņai īpašumu, bet, vai pēc tam bērni nepārmetīs mātei, ka ir bijis jādzīvo nabadzībā viņas augstsirdības dēļ. Un pat, ja nepārmetīs, laimīgu bērnību diez vai viņa viena pati spēs viņiem nodrošināt. Protams, ja nākamais vīrietis ļoti labi pelna un tml., var atļauties arī būt augstsirdīga. Bet vispār vīrietim šinī gadījumā vajadzētu pieņemt realitāti, kāda nu tā ir, lai tomēr bērniem būtu arī tēvs, nevis tikai saniknota māte un alimentu parādi.

burleska      Turpinu- Un alimentu parādi attiecīgajam vīrietim, kuri pēc tam gadiem ilgi velkās līdzi un bojā pašam dzīvi. Pēc daudziem gadiem, kad bērni izaugs, tas var atmaksāties sirdsmierā un labās attiecībās ar bērniem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu