Labākie fondi un investīcijas, kur sakrāt pensijai?

Es jau saprotu, ka visi cer uz bērniem, bet ne jau visiem ir un ne visi varēs cerēt uz tiem. Tagad atkal izskan idejas, ka pensijas nebūs vispār. 3.līmenis, cik saprotu - cik iemaksāsi, tik dabūsi. Bet tad jau vajag vismaz 50% algas iemaksāt un tā 20 gadus, bet tas taču nav reāli, ja saņem vidusmēra ienākumus (ap 500-700 eur).
Vai tomēr vienīgā izeja ir doties uz ārzemēm sapelnīt pensiju?

andzipa (2017-04-25 09:42)    1 Miglainā pļava! Ja domā ārzemēs sapelnīt lielo pensiju, tad vispirms apdomā nopietni- gribi vecumdienas pavadīt Latvijā- skaistā zemē, sliktā valstī, kopā ar savējiem, savu valodu. Vai svešumā, sorry, nevienam nevajadzīga! Sapelnīt jau var, bet tur katra valsts domā par SAVĀ zemē dzīvojošajiem. Austrijā, ja paliec tur dzīvot, tad vismaz Austrijas minimālo PENSIJU saņemsi (ap 800 EUR), bet izbraukt no AT drīkst ne ilgāk kā 3 mēnešus gadā. Ja kādus gadus pastrādā un tad dzīvo LV, tad tikai PIEMAKSU saņem par nostrādāto periodu- kafijai pietiks:) Tā esot arī UK. Tā kā palasi info par valsti kur dodies! Un 3.pensiju bankā un ERGO uttt.- jau noņēma likumu, kad varēta labi "grozīt" naudu un IIN atgūt:) Tagad tas tāds "maciņš"vien ir, jo gan bankām, gan ERGO uttt arī savu daļu (peļņu) vajag un inflācija ar ir:) Lai veicas!

Ezjule (2017-04-25 18:30)    1 Labākais pensijas fonds- privātais. Piem.: nekustamais īpašums.

malvasia (2017-08-18 13:04)      Visi krājēji, ja gribat uzzināt, kas notiek ar jūsu uzkrājumiem, vnk noskaidrojiet, 1)cik lielu naudas summu pa visu periodu esat iemaksājuši uzkrājumā, 2)cik liels ir uzkrājums. 3)Un tie, kas saņem nodokļu atvieglojumus, vēl var pieskaitīt uzkrājumā esošajai summai no VID saņemtos pārmaksātos nodokļus. Ja 2+3 ir = vai lielāks par 1,- apsveicu! Ja nē...varam sazvanīties 29412403. varu pastāstīt, kur var noformēt uzkrājumu ar garantētu % likmi sākot no 5% gadā (tiesa, bez nodokļu atvieglojumiem).

ernestiine (2018-01-29 12:32)      Pērc zeltu, un krāj. Vai arī ja ir iespējams, īpašumu uz kredīta, kuru izīrē, no īres apmaksā kredītu, un pēc gadiem 20 pārdod, un pensiju fonds gatavs.

Visas tās bankas u.c iestādes ir lohotrons. Katram latvietim būtu vērts pabūt kādā no eiropas bankām, un tad ļoti ātri saprast, kādā līmenī te strādā gan bankas, gan citas finanšu iestādes, ieskaitot apdrošinātājus. Es esmu par zelta uzkrāšanu, bet ne rotaslietu.

labapa (2018-02-07 16:51)      Galvenais likums ar uzkrājumiem, neturi visu vienā vietā. tas pats ar akcijām utt. Tas nozīmē mazāks risks pazaudēt visu. Vēl viens nedomā par pensiju, ko saņemsi. Domā kā ar saviem līdzekļiem nopelnīt pensiju Sev pati. Respektīvi piem. izveido vismaz mazu uzkrājumu, tad sāc ar to pelnīt naudu ieguldot tos kaut kur - piem. akcijās (respektīvi tas pats virziens kur visi fondi darbojas bet peļņa nāk pie Tevis (mīnuss ka banka (vērtspapīru konta apkalpotājs) atskaitīs par kontu ,būtiski pie mazām summām)
Var 2 sameklē kādu uzņēmīgu, veiksmīgu uzņēmēju kuram nepieciešami līdzekļi un nopērc daļu no viņa. un tā var turpināt lappusēm.
No šī visa: negribi neko darīt, negribi riskēt tad atdod savu naudu citiem, lai tie pelna - viņi to tik gaida

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu