Skaidras naudas iemaksa.

Te tagad daudzi šūmējas par katra centa aplikšanu ar 23% nodokli.
Bet ja pats savā kontā ieskaiti naudu, no kādas summas bankai ir jāziņo VID? Jeb banka pilnīgi katru darbību piestāda VID?

skarbaiskungs (2017-01-08 15:25)      Tie mūsu telefoperatori tgd pēc jaungada ārzemēs nedarbojas??? Es puspasauli apvazājos, man ar teli nekur nekādas problēmas nebij. Ja nu vienīk Atlasa kalnos, kurj vispār nau torņu nekādu.

Vaukskis (2017-01-08 15:51)      DanaL, piemeram, cilvekam jaiemaksa pastavigi sava kontaa taadelj, lai vareetu itkaa fiktiivi veikt pirkumus, kurus peecaak ir iespeejams anuleet un naudu sanjemt atpakalj, soriez varbuut jau citaa kontaa. Maksaajot ar dazju labu bankas karti ir iespeejams dabuut nieciigu dalju naudas atmaksas naakamaa menesii kontaa atpakalj. Taadeejaadi vienkaarsam cilveekam, kurs skaita arii centus, ir iespeejams kaut nedaudz nopelniit un veikt likumiigas, tomeer buutiibaa neiistas darbiibas, tacju, taa kaa nav paarak daudz naudas, tad jaanjem no taa cita konta naudinja aaraa un jaaiemaksaa atpkalj saveeja, lai vareetu darbiibu veikt no gala. Protams, tas tiek dariits padomaajot, lai par naudas izmaksu bankomaataa nekas nebuutu jaamaksaa, jo citaadi pazuud jeega fiktiiviem pirkumiem ar mazinjo atdevi.

Snowagain (2017-02-13 13:42)      Bankas ziņo VID par jebkuru skaidrās naudas iemaksu kontā! Pēc tam VID ir programmu filtri, kur tiek salīdzināta personas ienākumu/izdevumu bilance. Tikko bilance izskatās mazliet šaubīga, sākas meklēšana.

leopardine (2017-02-20 10:11)  1   Tak nemaksājiet kontā, visur labprātāk pretī ņem skaidru naudu, gan autoservisā, gan frizētavā, gan pārtikas veikalā, gan kafejnīcā, gan pie zobārsta un arī rēķinus kaut vai tajā pašā maximā var samaksāt skaidrā naudā. Arī pakalpojuma sniedzēji tikai priecāsies par skaidru naudu, jo viņus jau arī tas VID visādi spiež nost.

leopardine (2017-02-20 10:32)  1   Pateicoties tam, ka mana dzīvokļa iepriekšējā saimniece komunālo pakalpojumu rēķinu bija samaksājusi maximā skaidrā naudā un čeku atdevusi man, es ietaupīju 250 eur. Jo Rīgas namu pārvaldnieks gribēja arī no manis tos pašus 250 eur iekasēt, jo tajā mēnesī lai arī dzīvoja vēl iekšā vecā saimniece es faktiski biju īpašniece, bet par cik man uz rokas bija čeks bez personas datiem kas to apmaksājis, viņiem nācās piekāpties. Ja būtu maksāts bankā, tad man nebūtu nekādu pierādījumu, ka viņi jau vienreiz apmaksu saņēmuši vai solītu saņemto apmaksu atskaitīt atpakaļ( kas nekad protams nenotiktu), bet no manis tāpat vēlreiz iekasētu. Tā kā skaidrā naudā ir spēks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu