Ieguldījums vecumdienās

Interesējos par iespēju sākt lēnām atlikt papildu naudiņu vecumdienām. Lasu, ka 3.pensiju līmenis jaunam cilvēkam nav izdevīgs, jo ieguldīt ir vērts tikai par 45 gadiem vecākiem ieguldītājiem, jo tikai viņi līdz 55 gadu vecumam komisijās samaksās mazāk nekā no valsts atgūtos 25%. Par uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu arī nekas labs nav lasīts.

antikrize      JurisK- farēriešu paruna dzīvē apstiprinās.
Bērni noteikti nav ieguldījums no kuriem gaidīt finansiālu atdevi ar %, bērniem ir citi uzdevumi.

Torpedo      Visdrošākais ir Buratino variants - aizej un iestādi kādā vientuļā vieta koku, kam paroc apakšā naudas podu un katru gadu varēsi novākt naudu no koka kā ābolus! Tikai noteikti paņem līdzi Runci Bazilio un citus draugus, lai neaizmirsti, kur tu esi to podu aprakusi!

selnija_      zemes banka ir patiesi labs ieguldīšanas veids, tik labi jāpiedomā pie iesaiņojuma un ģeogrāfijas.

rudzupuke26      Ar interesi izlasiju ,ar kritisku pieeju apdomāju,balstijos uz personisko pieredzi un secināju-tā īsti droši varētu būt tikai tas ieguldījums,ko kodes neēd un rūsa nemaitā-zināšanas,vesela miesa un vesels gars.

Muktiana      Zemes īpašumi, manuprāt, nav tāds tipisks, vnk tautai pieejams ieguldījuma veids.
Par tiem bērniem mūsdienās daļēji piekrītu. Senos laikos, piem., austrumu tautās, ja ģimenē piedzima dēls, tas automātiski nozīmēja nodrošinātas vecumdienas. Tāds variants, ka būtu dīkdienis, alkoholiķis - nepastāvēja principā. Mūslaikos ir alkohols, kazino, alimentu nemaksātāji, disfunkcionālas ģimenes, kurās rodas disfunkcionāli bērni, pašnāvības, agras nāves, mazas algas, slimības, nejūtīgi bērni utt. Tāpēc mūslaikos formula "dēls-> miljons" vairs nestrādā.
Bērni ir labs ieguldījums sievietei tikai tad, ja ir labvēlīgi apstākļi bērna izaudzināšanai.

Man drīzāk patika atziņa, ka labs ieguldījums ir veselībā (atsakoties no lietām, kas tai kaitē). Jo ja ilgi saglabājas laba veselība, tad arī vecumdienās extrēmus apstākļus nepiedzīvos.
Un vēl patika doma, ka kāda daļa no ienākumiem jānogulda. Ja ne priekš vecumdienām, tad, lai pārdzīvotu kādu krīzi.

Vislabākais ieguldījums ir ģimenes attiecību uzlabošanā, bet visbiežāk ģimene ir tāda, kāda ir. Var mainīt sevi, daudz retāk - citus.

Muktiana      Nu jā, aizmirsu pateikt, ka vissaprātīgākais veids būtu kādu daļu atlikt nebaltām dienām (ja kādam sanāk, var par to pirkt īpašumus) un vispār labu darbu darīšana citiem. Sievietei, protams, ģimene, LABS vīrs, bērni. Un jā, izglītība droši vien arī, lai gan pārāk ievērības cienīgu sakarību neredzu starp izglītību un labiem ienākumiem, it īpaši sievietei.

wolands      IMHO, LV pensiju plānos idioti strādā par plānu menedžeriem. Mans 1.5 gadu vecais ieguldījums ir drusku pazaudējis no sākotnējas vērtības (g.k. komisijās - konkrēti SEB). Tajā pašā laikā ir iespēja salīdzināt ar kādas rietumvalsts pensiju fonda rādītājiem - tur ir aptuveni 20% pieaugums šajā pašā laikā. Es saprotu citi ieguldījumi un tā, bet nu augšupejošā tirgu strādāt pa nullēm ir jāpacenšas :(
Nebūtu 25% IIN atmaksa no valsts, vispār nebūtu pat vērts apsvērt :(

bingo23      Palasi www.grawe.at - meklē sadaļu ieguldītājiem no Latvijas, ja rodas jautājumi vai kas konkrētāk interesēs, dod ziņu.

bingo23      wolands, tagad ir iespeja vedot uzkrajumus rietumvalstīs, konkretāk Autrijas kompanijā un arī atgūt IIN atmksu no valsts,ja ir interese, varu iepazīstināt ar iespējām.

aivuks6      Ir tak arī apdrošināšanas, kurās var ātrāk izņemt uzkrājumu, nesagaidot 55 gadu vecumu!
Grawe ir ar finanšu piramīdu... Bankas iegulda fondos, apdrošināšana - kā nu kura, fondos vai VNĪ, vērtspapīros vai obligācijās!

terjers      Nuss, pēc gadiem 20 nekādu pensiju nebūs, būs tikai minimāli vecuma pabalsti neatkarīgi no tā, cik nomaksāts socnodoklī. Ja nav ķēriena un prasmju pirkt akcijas vai kā citādi ieguldīt (pie tam lielākajai daļai neko daudz nav, ko ieguldīt), tad manuprāt visprātīgākais atrast kādu Šveices/Austrijas pensiju fondu ar 200 gadu stāžu, kas reizē strādā arī kā apdrošinātāji, un ik mēnesi tajā ko ieskaitīt. Tās stabilas zemes, atšķirībā no dievzemītes, ir cerība, ka kāds atspaids būs.

antikrize      Tad laikam pensiju labāk pelnīt UK, bet arī te var viss mainīties.

vellamaate      Ieguldījums vecumdienām...BANKĀS? TIKAI NE TO! Likumi mainās,procenti un viss tam sekojošais.....viss labākais ieguldījums,kā Tautās smej...zemes bankā,tas BURCIŅĀ un tikai tev zināmā vietā:) Es ieguldīju dārgmetālā un esot šais gados....vinnēju vairākkārt!

andzipa      Uzkrājošā apdrošināšana- bija SWED labs variants- garantētā, BET pārāk labi rezultāti bija un tāpēc novāca. Palika tikai dinamiskā uzkrājošā- nu tas ir šāviens tumsā- visādi var būt, daudzi daudz zaudēja- vairāk, kā no VID var dabūt atpakaļ...
Tāpat ar Pensijas 3. Tas nav nekāds pensijas līmenis- tas ir uzkrājums sev līdz 55 gadiem (kas zin, varbūt gadus izmainīs). Un no 55 gadiem var superīgi "mazgāt" naudu... 31.decembrī iemaksā, 1.janvārī ņem ārā un saņem no VID IIN:) Bet jaunam neredzu jēgu... tikai kā banku uzturēt ar komisijām...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu