Cik viegli tikt pie hipotekārā kredīta?

Vai tā ir taisnība, ka pietiek ar vismaz 350ls ienākumiem uz rokas? Pēc swedbank "kredīta viegluma" mērītāja sanāk, ka ja alga ir 350-450 uz rokas, cilvēks var atļauties mēneša maksājumu līdz 50ls mēnesī. Tālāk izmantojot kredītu kalkulatoru var aprēķināt, ka maksājot mēnesī 50ls uz 25 gadiem, var dabūt 10 tūkst hipotekāro kredītu. Vai tas ir reāli?

Cipars_Lielais    1 A kredītos nav nekas slikts. Slikti ir tad, kad cilvēks pārvērtē savas spējas un nav konkrēta "plančika" dzīvē. Un aizmirst zelta likumu - "pajem naudas banku, bet jāatdod ta savējā!"

SoulDigger      rolfs6 (2013-03-31 23:23) jautājuma autora komentārs
Kas ir tas galvenais iemesls kaadeelj labaak nenjemt?
cik es saprotu, galvenaa probleema vareetu buut taa, ja tam dziivoklim ljoti strauji nokristos cena(kaa tas jau notika vienu reizi), bet domaaju tagad taada iespeejamiiba ir daudz mazaaka, jo taa cena jau ir saliidzinoshi zemaaka, kaa bija tad. Kristies, protams tikuntaa var, bet vairs ne tik noziimiigi daudz. Kaadas veel var buut probleemas teoreetiski?
>>>
Domaaju ka viss ir pusliidz OK, ja veel iereekjina inflaaciju un naudas veertibas pazeminashanos, kas vienmer notiek gadiem ritot -tad nu galigi neizskatas viss tik ljauni nemaz !
Galvenais li buut kaads tuukstotis vismaz lashu rezrvee kaadaam nebaltaam dienaam un nepredzetem gadijumiem - kad peleic kaut uz gadu bez darba un patstaaviigiem ienakumiem - tad vienalga visu veel speej nomaksaat :)
Un KONSUL protams atkal pamatiigi nofeiloja un izgaazaas - jo ja visi dziivvotu ar tadu filosofiju - ka visi lielie pirkumi tik kesha ajaapmaksaa tad dabuutu daudzas jaunas gjimens piespiedu kaartaa desmtiem gadu dziivot kopaa ar vecaakiem un justies nepilnveertiigi un atkariigi un stulbi - ka it ka apelna gana labi, bet savu mitekli normaali nav speejigi nodroshinaat ...
Pilniig adekvaata ir prasiiba ka pirkuma 15-20% procenti tiek sakraati godiigi un atmaksaati no pashu puses, bet paareejias tomeer ir hipokrediits :)
Nu bet kreditis no krediita atshkjiras un hipo tomer ir hipo, bet ka akut kaadi biezie luuzeri sleepjotioes aiz viendieniishu SIA aizsega panejm mashiinas par 100 tiem shtuku veertiibaa, kameer pashiem iisti dziivot nav kur - luuk tur gan vaajdzeetu panejmt priekshaa un draazt ne pa jokam - ka vismaz puse ir keshaa janaopikjo uzreiz un nekaadas 2-shtuku SIJas, nekaas nodoklju aitlaides - izdraazt samgi un noslaukt pa pilnu programmu ! :)

Postremo      bez krediitiem neko normaalu nopirkt nevar. Bet ne LV, es sseit domaju. Un jo vairaak nnem tos krediitus, jo mazzaki procenti jamaksaa.
Par 300% piekriitu tiem, ka saka- met lepnumu pie malas, brauc pellnnaa. 10.000 ir...."kapeikas" normalaa darbaa....normaalaa valstii.

Postremo    1 un kad toe 10.000 kabataa, vareesi pannemt otrus 10.000, un nopirkt NORMALU DZIIVOKLI, ne kabatinnu.un atkal pellnnaa jaallaizzz.. Ja gribi dziivot daudzaz normaali ir JAAKRUKKIIJAAS. Pa gadiem 5 buusi atrisinaajis krietni daudz savu probleemu, untomeer nebuusi paraados uz ...25 gadiem.

JurisK    1 Noteikti, ka krediits izdeviigaaks par iiri, jo iire noteikti mazajam dziivoklim buus lielaaka nekaa krediitmaksaajumi. Njem droshi, tik pakonsulteejies, un vairaakaas bankaas. Ar to ab kaa tur to Aizkraukles banku sauc - gan neieteiktu ielaisties - tie ir apm. tik pat stabili kaa bija parex un kraajbanka - liidziigi veezhi stuuree. Ieteikumi braukt peljnjnaa - tas der melnstraadniekam, varbuut celtniekam, shoferim, man kaa juurniekam obligaati. Bet neder jaunam cilveekam ar izgliitiibu, kuram jaataisa karjera un ir veelme dziivot Latvijaa. Pie tam - shaubos ka ar seenju lasiishanu vai kjiegjelju pieneshanu, veestulju izneesaashanu iekraasi tos 10000ls - 15000 eiro, pat ne 1.5 gados. Un pareizi saki - dziivoklis var iziireet, iires cenas pietiekoshi stabilas un leetaakas nepaliks. Arii dziivoklis, ja nav galiigaa graustaa - veertiibaa tikai augs! Aldzinja gan tev paknapa turpat jau speeka gados!!

JurisK    1 Ak jaa - cik viegli. Zinu, ka paiet apm. meenesis, kameer visu saskanjo - bankas veerteejumi, visaadi inventarizaaciju papiiri, laiks arii paiet, lai noskaidrotu visu par iespeejaam konkreeti un vairaakaas bankaas. Pirmaa iemaksa, protams, arii svariiga lieta. Taa kaa - kusties un darbojies!

Speciaalists69      Labāk, jo lētāk, mazčakarīgāk ir īrēt. Īpašums - tas nav tikai kredītmaksājums un ikmēneša apsaimniekotāja rēķins. Tā ir arī atbildība.

laiskais    1 tā ir cilpa kaklā musu valsti ,jo te nekas nav patstāvīgs

Speciaalists69  1   būtu mana teikšana, es principā aizliegtu dzīvokļu īpašumus. māja vai īres nams kā uzņēmums (var bū vairāki īpašnieki daļā). dzīvoklis - tikai īre. kopus cūka nebarojas. nopirksti dzīvokli, kur kaimiņi pensionāri-dalbajobi, trepju telpai atslēgu neieliksi. jo nevarēs dabūt vairākumu. un visu laiku būsi atkarīgs no nampārvaldes.

panaceja      :)) nu nez, man tie 10000 Ls izskatās pēc patēriņa kredīta. tik lēti īpašumi nemēdz būt.:)

Marija_Anna      panaceja , ir arī tādi dzīvokļi ar ērtībām un normālās mājās . Būs gan jāieliek kāda druska remontā. Bet vai jaunam vīrietim vajag 1 istabas dzīvokli ar 25 gadu nomaksu , ja plāno ģimeni?
55 gadi , bērni ( ? ) augs tādā šaurībā ? Tad jau piepelnīt kaut ko klāt un parakstīties uz 2 istabu dz. .
Tikai neaizmirsti , ja banka paprasīs dzīvības un dzīvokļa apdrošināšanu katru gadu visu to gadu garumā , kā arī noformēšanas maksājumi var sasniegt vairākus simtus. Protams , arī pirmā iemaksa.

MedMaasjuks  1 1 Panaceja:
http://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/riga/kengarags/bkbgd.html
Lūk 1,5 ist. dzīvoklītis 39m2 par nepilniem 10 tūkstošiem . Ja jauna ģimenīte neleks pāri paši savām iespējām, tad tur vieta pietiks arī vienam mazulim. Domāju tas ir labāk nekā grūstīties vienā dzīvoklī ar vecākiem vai mētāties pa dārgiem īres dzīvokļiem un pielāgoties dzīvokļa saimnieka kaprīzēm. Atbildība ir īrniekam arī īrētā dzīvoklī. Un tā ikgadējā dzīvokļa apdrošināšana nemaz tik traki liela nav man jaunā polise šogad BTA izmaksāja Ls18,30 ( par 2-ist.dzivokli)

non_grata      vajadzēs pirmajai iemaksai,vērtētājam,notāram, zemes grāmatai....ja ir kādi 3 tūkstoši iekrāti,tad var iet interesēties

ivarinss      ....vislabāk jau šo jautājumu būtu uzzināt savā bankā kurā tiek pārskaitīta alga,tad arī pēc tavām iespējām banka izvērtēs kādu summu un uz cik gadiem tev piešķirt.Lai šādu summu izsniegtu(vai tas ir mājas remonts vai dzīvesvietas iegāde) būs vajadzīga ķīla.Par piemēru kad 2004.g.ņēmu kredītu jaunas mājas būvniecībai uz 10 gadiem 100000 Ls banka paņēma gan zemi,gan manus citus īpašumus kā ķīlu.Nu jau esmu doto summu+% esmu priekšlaicīgi atmaksājis un vēl ieguvis zelta klienta statusu,tātad bez vārda runas varu paņemt atkal jaunu kredītu.

non_grata      banka dos 80% no summaas kuru teiks vērtētājs, ne no tās kuru prasa pārdevējs,tā ka ar šiem 80% var pietikt visam un tiksi sveikā bez 1mās iemaksas!

andzipa      Par SWED hipokredītu: ja alga nebūs 450 neto, 1.jautājums būs- papildus galvojums. Un tad ikmēneša maksājumam var atvēlēt 1/3= 150 nevis 50. Vēl ņem vērā- būs vajadzīga 1.iemaksa, kas parasti ir lielākā problēma. Bet tas taisnība- aizej uz konsultāciju (labāk iepriekš pieteikties) un vēl labāk, ja jau ir konkrēts dzīvoklis/māja- saruna būs produktīvāka, jo katrs gadījums ir INDIVIDUĀLS. Ja vajag vēl ko- jautā:)

Monroe      Ja dzīvo 1,tad ar tādu algu var maksāt 50 ls/men.,bet protams pec komunalo u.c. ikmeneša maks.nomaksas ,paliks tik vien kā ēšanai un tad jāskaita katra kapeika:)Bet toties bus savs jumts virs galvas un ja vel ir iespeja tikt pie lielaka atalgojuma ,tad pavisam labi:)
Ja interesē kredīts reaļi,tad ja esi SWbankas klients,tad iesūti internetbankā pieteikumu vai aizej uz jebkuru filiāli un saņemsi atbildi uzreiz-dos tev to kreditu vai nē. Tiks izskatīta tava kredītvēsture,ir tev taāda vai nav un vai neesi kavejis maksājumus, kā arī vai neesi aizņemies ātros kredītus,kas varētu negativi ietekmēt vērtejumu. Un nav ko te gari filozofēt.Raksti peiteikumu un saņemsi reālu atbildi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu