Kā uzsākt savu biznesu?

Sapnis par puķu veikalu nepamet manu galvu, bet nesanāk satikt tādus cilvēkus ar ko varētu par šo tēmu parunāt, vai tas vispār ir aktuāli, vai kā vidējam slānim nesanāks vairāk ielīst parādu jūgos, zinu jauniem uzņēmējiem ir dažādi atbalsti ar europas naudām, kā to dabūt gatavu un vispār ar ko sākt?

andzipa  1   Ja atradīsi pieprasījumu savām puķēm, pārspēsi konkurenci, būs ok; ja ne... pati saproti, kas gaida. Tātad galvenais ir pieprasījums: pareizā vietas izvēle un daudzums. EUR dod, ja vari pierādīt kam un kāpēc. Paskaties www.swedbank.lv; pakalpojumi juridiskām personām (uzņēmumiem), pievērs uzmanību "jaundibinātiem" uzņēmumiem. Sāk ar dibināšanas protokolu, pagaidu kontu un tad dodas uz UR.... Veiksmi, bet papēti pieprasījumu!

irgo  1 1 Biznesu pareizi ir sākt bez naudas . tad vari būt droša ka neko nepazaudēsi. Pasēdi pie "Saktas" ...paskaties kā ļaudis pērk ziedus , cik daudz un kādus ....painteresējies par kādām cenām Tev ir iespējams ziedus nopirkt vairumā ...un atceries ka sākumā visi konkurenti ir par Tevi gudrāki .... parēķini savus izdevumus un tad sapratīsi vai Tev tas ir vajadzīgs vai nē..... un atceries ka sākumā skaistas telpas sagādā vairāk izdevumus kā ieņēmumus.....

riks  1   kas to lai zina. puķem 1 nelaime - īss realizācijas laiks. ja nu nopietni sadomā - lēti un labi bildēju ko nu vajag un t.sk. puķes!

erika_stikane  2   Sastādi biznesplānu ,pavēro tirgu,pastaigā pa puķu veikāliem-apskati asortimentu.Loti ieteiktu floristu,kā kompanjonu.Pēti un analizēIesaku apskatīt puķuveikālu pie 7 tramv galapunktā centrā,nu ļoti labas idejas vari tur smelties.Viss atkarīgs ko bez ziediem vari piedāvāt.

ciganka  1 1 Skaista doma, kādreiz bija savs ziedu veikals. Loti svarīga vietas, telpu izvēle, izkārtojums. Nebūtu prāta darbs šajos laikos ņemt aizdevumu...ziedu tirdzniecību iesākām pamazām un klāt ņēmām uz realizāciju tirgot pašmāju amatnieku suvenīrus utt un tad jau tālāk sekoja trauki, parfimērija, lai būtu klientam iespēja uzreiz nopirkt dāvaniņu un turpat arī iesaiņot. Floristu noteikti vajag, vai nu pašai jāiziet kursi:)...
Pieredze, ir, ja interesē raksti droši:)

lar_unuruur  1   Veiksmi un visu izdošanos vien novēlēt varu, BET... tanī MAZIŅAJĀ latvju pilsētiņā, kurā man tas prieks aizvadīt savas dienas ir 9!!! puķu veikali un pār pa 10!!! frizētavu. Bet labas uz svaigas zivis nopirk NEVAR nekad, tikai pašiem braukt, bet te jau citas lietas, dzīt ledusskapi 200Km uz Rīgu un tā... labi. Puķēm... kas pušķus taisīs? Ir kas? "plūmes" būs vietējās? Rīgā nezinu. Ja šobrīd būs jauns puķu veikaliņs te, par ar stāru dizzaineriem, nu nezinu, varbūt... Man ir doma par normālu gaļas veikalu, bet smejies vai ne, VIETĒJO gaļu... LABU, iepirkt NAV iespējams, ot tā tas notiek. Neatmaksājas. LABU gaļu. A labas nau. Kaut arī lauki. Dadzīvojāmies.

ofni  1   Nu nav vieglākā tēma - ziedu tirdzniecība.
Bet visu cieņu par apņemšanos.
Mēģini sev dabūt atbildes uz pamatjautājumiem:
Kas pirks?
Ko pirks?
Par cik pirks?
Kur pirks?
Tad varēsi rast atbildi
Kam pārdosi, Ko pārdosi, par kādu cenu un kur > tas palīdzēs tev saprast cik varēsi pirmajā tuvinājumā ieņemt.
Ja izdevumi pret ieņēmumiem mēnesī ir vismaz 0, tad padomā kādas reklāmas aktivitātes, jeb pārdošnas veicināšanas pasākumus var veidot lai palielinātu pārdošanas apjous un parādītos +.
Veiksmi un izdošanos!

Laachuks  2 1 Domaaju, ka tikai pukju veikals ir noiets etaps - cik ilgi var paardot cilveekiem, kuriem nav naudas valstii, kuraa nav razhoshanas?
Kaa jau te teica, nav vieglakaakaa teema, bet jebkuraa gadiijumaa perspektiivaak ir pashai atrisinaat arii audzeeshanu, daljeeji, protams, jo visu sortimentu nepieaudzeesi. Vareetu buut jau tikpat labi arii sadarbiiba ar kaadiem konkreetiem audzeetaajiem. Un audzeeshana + paardoshana jau ir kautkas.
P.S. Manas subjektiivaas domas.

lubs  1 2 paklausi mani,spekulantu ar 20 gadu pieredzi tirdzniecībā:)
jebkuram tirdzniecības biznesam,99% no veiksmes ir tieši atrašanās vieta.
ja atrod sev vietu ar tiešām labu gājēju plūsmu,tad tirgot var praktiski da jebko,vis aiziet uz urrā:)
nākamais-nekad neieguldi remontos un dizainā lielus līdzekļus/vismaz sākumā/,vispirms sāc strādāt,i tad jau redzēsi,vai vērts vispār ko investēt.
Man pašam smaidu izraisa ļauži,kas uztaisa ūberkrutus remontus da telpas,tak uzreiz redzams,ka vieta nav perspektīva,i pēc pāris mēnešiem klapē bodīti ciet,i ntie tūkstoši kaķim zem astes:)
Nākamais,ko tirgot?
Ja ziedus,tad padomā,vai rajons,pirktspēja tajā un kontingents ir atbilstoš,vai tie tur vajadzīgi kādam?
A tas,ka te iesaka sadarboties ar audzētājiem un tā-pupu mizas,vislētākās cenas ir vairumniekiem,kā arī praktiski smukākā prece,a audzētāji tā,starp citu:)
Tici man un lai tev veicas!

Belvedera  1   Lubs visu pareizi pateica.

Montereo  1   Kā uzsākt savu biznesu? foto Sākumā savu ideju vajag uzlikt uz papīra. Tad sarēķināt visus izdevumus, īri, komunālos, elektrību un algas. Sākumkapitālu, lai kamēr ieņem vietu tirgū būtu ar ko rīkoties. Ja aprēķini sanāk pozitīvi pat pie vissliktākā varianta, tad ķeries klāt. Hipotēku bankā bija atvērusies atbalsta programma jauniem uzņēmumiem (ES naudas)...saliec visu pa plauktiņiem, pakonsultējies un ja zini puķu knifus, tad veiksmi tev.

JurisK  1 1 Tagad par veelu, pukju veikals jaaver valjaa ap maiju - pirmkaart - izlaidumi, otrkaart - pljavaas var salasiit leerumu ziedu un materiaalu ar ko pa freijo kompenseet kljuudas!:)

Dzhokonda  1   Viegli nebūs...ļoti prasīgs bizness, prece diezgan ātri bojājas. Sākumā parasti uzliek 50% uzcenojumu, tad, palikušos ziedus apstrādā un nomet cenu. Nākas reizēm daudz izmest ārā un norakstīt. Vissvarīgākais ir 1) laba tirdzniecības vieta, domāju-veikala noma būs dārgi un vismaz sākumā neatmaksāsies, 2)atrast labākos piegādātājus(laba prece+ samērīga cena, jeb izdevīgāku bāzi, 3) vajag padomāt par piedāvājumu un savu rokrakstu preces pasniegšanā, pušķu gatavošanā, 4) neaizmirst, ka ziedu glabāšanai nepieciešami īpaši apstākļi un temperatūra. Tātad jāpielāgo telpas vai vienkārši jānomā sauss pagrabs- atkal izdevumi, ja būs mitrs-ziediem var sākties puve.

dekolte  1   Veikalu jāver vaļā rudenī, kad salnas dārzos visas puķes noēdusi, jo vasara ir tukšie mēneši. Lieli izdevumi ir veikala iekārtām, jo bez ledusskapjiem, aukstumvitrīnām utt. neiztikt. Var nopirkt arī lietotas. Iesaku sadraudzēties ar kāda puķu veikala pārdevēju, vai grāmatvedi. Labi piegādātāji ir svarīga lieta. Tagad firmas ziedus pieved klāt, tikai uzraksti pieprasījumu. Noteikti jātaisa arī bēru vainagi, jo tur aiziet visas nolauztās puķes.
Lai veicas.

incs12  1   Dārgs biznes,kurš savus zieda laikus jaun ir nodzīvojis.Esmu viena no 5,kuras Latvijā veidoja ziedu kompozīcijas (pušķus).Protams,ka tagad ir tādi materiāli un palīglīdzekļi par kādiem es pat sapņot nevarēju.Vienu gan es zinu,ka kvalitāte ir draņķīga.

kunst  1   1000% Euro piki tev neviens nedos Floras veikalam, ire, produkta iegade? He tur tev vajag piki, latvija tev pat PVN parmaksas neviens ta pat nedos katru menesi, ka tas ir Eiropas savieniba pat pec likuma. Tu ar legalu pukju biznesu tikai iebrauksi auzas. Uzliec pukju kiosku pie kapiem un lielaks tolks bus, vismaz ienakums buus toster maizei. Ko tu teiksi par produkta risku? Apdroshinasies?
Tu laikam esi filmu serialus saskatijusies
2010-09-21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu